Nuran Töre

YENİ YILA TEMİZ BAŞLANGIÇ

Nuran Töre

Her yıl başlangıcında yaşadığımız heyecanı hala taşıyoruz, yeni bir yıl, yeni bir sen. Cilt yapını güçlendirmenin tam sırası!

 

Çoğumuz ihtiyacımız olmasa da yeni içerikleri yada markaları denemek için cilt bakım ürünlerine yatırım yapıyoruz. Peki hangilerini kullanıyoruz? Cildimize bu değişimler iyi geliyor mu?

 

Hayatınızda kaç adet cilt bakı ürününüz oldu? Her zaman kullandıklarınızın dışındakilerini merak ediyorum.

 

Eşantiyonlar,instagramdangörüp aldıklarınız,arkadaşlarınızın ‘mutlaka denemelisin’ dedikleri… Cilt bakım kozmetik dünyası son dönemde büyük bir patlama yaşıyor. Kendinize cildinizin neye ihtiyacı olduğunu soruyormusunuz? Ya da cildinizin görünümünden memnun musunuz? Şayet memnun değilsen yeni ürünlere ihtiyacın olduğunu bilmelisin sevgili okurum.

 

Ancak cildinin görünümünden memnunsan yeni çıkan ürünlere kendini çok kaptırmamalısın. Cildinde ki sorunları çözmek için önüne her gelen kremi yada peelingi kullanmamalısın buna bende dahilim... Önce cildinin neye ihtiyacı olduğunu bilmelisin. Nasıl bir yapıya sahip olduğunu, deneme yanılma yoluyla gidersen bu seni ve cebini oldukça yorabilir.

 

Bozulan bir cildi düzeltmek okadar kolay olmasa gerek. Şimdi rafları temizleme zamanı. Kullandığın ürünün içeriğindenmemnun değilsen; cildinde, tahriş, kızarıklık, kaşıntı, aşırı kuruluk yada yağlanma varsa ürünlerinden kaynaklı sorun ise doğru çöp kovasına…Yanlış ürün kullanıyorsun demektir.

 

Bir hafta boyunca temel ürünleri kullanmayı dene. Yaz-kış güneş kremi kullanmalısın hassas yüz temizleyiciler ve nemlendiriciler kullanmalısın. Parfüm yada esansiyel yağ, vitamin, asit, anti-aging, anti oksidan, cilt beyazlatıcı maddeler bulundurmayan ürünlere yönelmelisin.

 

Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için 1 hafta boyunca güneş kremi kullanmayı da ihmal etmeyin. İnsanlar güneş ürünlerini koruyucuolarak kullanıyorlar ancak düzeltici etkisi de vardır. Yapılan araştırmalarda düzenli olarak güneş ürünü kullananların yaşlanma oranlarının yavaşladığı ve renk ton farklılıklarının azaldığı görülüyor. Buda SPF’ninsahip olunabilecek en iyi anti-aging (yaşlanma karşıtı) ürün olduğunu gösterir. Bir haftanın sonunda cildinin sakinleştiğini göreceksin, daha sonra kombine ürünler ilave edebilirsin.Antioksidanları değerlendirin, birçok dermatolog antioksidan serumları baz olarak kullanmayı tavsiye ediyor. Çünkü serumlar cildi, hava kirliliğine yada güneşin hasarlarına karşı cilt üzerinde kalkan yaratarak koruyor. Güneş koruyucudan önce uygularsanız kendinizi garantiye alabilirsiniz.

 

Cildinize bakın ve değiştirmek istediğin şeylerin listesini çıkarın. ‘’Bilemiyorum daha iyi görünmek istiyorum’’ demek seni rahatlatmayacaktır. İyi bir cilde sahip olmanın anahtarı seni rahatsız eden şeyi tespit etmektir.

 

Eğer sorunların arasında kırışıklık göz altı çevresinde çökme yada torbalanma bulunuyorsa, çene hattınızda yağlanma gıdı şikayetleriniz varsa dermatolog tavsiyesi önceliğindir.

 

 Bu endişelerin tedavisi zordur, zaman alabilir hatta cerrahi işlem gerektirebilir. Birçok ürün içeriği detaylı şekilde yazıyor ince çizgilerin tedavisinde kırışıklık giderici ibaresine dikkat edebilirsin.    

 

Eğer kuru cildiniz ve lekeleriniz varsa aydınlatıcı, yağlı bir cildin varsa matlaştırıcı, siyah nokta şikayetin varsa temizleyici ürünleri tercih etmelisin.

 

Yeni yılda cildinizi dinleyerek ve isteklere uygun bakım uygulayarak harekete geçin.    

 

Bilinçli tüketici olarak üç kar elde edin. Hem siz mutlu olun hem cildiniz canlansın hemde cebin... J