Nuran Töre

ÜNZİLE

Nuran Töre

Ağlamayı çoktan unuttuk...

Cennet, anaların ayakları altında olduğuna inanların ülkesidir burası ama- en popüler küfür analara savrulur, onu geç o ayrı...

Namus kavramı adı altında kan gövdeyi götürüyor bu ülkede. En namussuz adamlar, namuslarını temizlemek için öldürüyor kadınlarımızı.

Altı yaşında kız çocuğunun boğazını kemerle boğup tecavüz edenler için işlemiyor adalet. Baklava çalan çocukları hapislerde süründürenler, kravat taktığı için tecavüzcülere iyi hal indirimi uyguluyor. Sizin canınız yanıyor ama kravat takan sapıklara iyi hal indirimi uygulayan hakimlerin vicdanı sızlamıyor.

Can güvenliğim yok diyen kadınlarımız için kılını kıpırdatmıyor devlet… Kadınlarımız ölene kadar. 

Küçücük çocukları dedesi yaşındaki adamlar ile evlendirmenin adını gelenek koymuşlar. Utanmazlar, utanmadan aynı yatağa giriyor torunu yaşındaki kızlarla.

Sözde çok misafirperveriz. Beş ülkeyi otostopla geçen PİPPA BACCA misafirperver ülkemizde tecavüz edilip öldürüldü !!!  Namus çok önemliydi bizim için ama namussuzca öldürüldü barış gelini.

Amerikalı fotoğrafçı Sarai’yi önce soyup sonra başını taşla ezerek katlettiler. Kim bilir başka kaç turisti  tecavüz edip öldürdüler. Neden sormayın hocam neden yok!

 Bir kadın düşünün boşanmak isteyen sonra eski eşi tarafından çocuğunun gözü önünde boğazı kesilen bir kadın, yardım çığlıklarıyla... Yardıma gelen olmadı. Üçüncü sınıf mafya dizileri izlemek ile delikanlı olduğunu zannedenler, kadına yardım edecek kadar erkek olamadı.

Çok namuslu geçinen babalarımız vardır bizim… O kadar namuslulardır ki; kızlarını satarlar üç beş kuruşa. Namus için karısını kesenlerin, para için kızını sattığı ülke burası.

Babasının koklamaya kıyamadığı Ceren’i öldürdü bir psikopat. Katile lanet okumak yerine “o saatte ne işi varmış, dışarıda?” diyen ahlaksızların yaşadığı yer burası.

YETER ARTIK! Desek de sesimizi duyuramaz olduk. İçten içe çığlıklar attık duymadılar. Prangalar geldi kulaklara.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, çok özledik be ATAM çok özledik. Senin kadınlarımıza verdiğin değeri özledik. Kadınlarımızı el üstünde tutan anlayışını özledik. Hakkı, hukuku, adaleti özledik. Bir erkek tarafından öldürülmemeyi, yolda yürürken bıçaklanmamayı…