Nuran Töre

GÖZ ALTI MORLUKLARI İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Nuran Töre

Gözlerinizin altında mor halkalar mı oluştu?

 

Yüzünüze yorgun bir görünüm veren göz altı morluklarından kurtulmak mı istiyorsunuz?

 

Pratik ve doğal yöntemleri sizler için derledim.Göz altı morluklarınız için tek çözüm, kapatıcılar veya kremler değildir. Evde yapacağınız bir kaç maske ile göz altı morluklarınızdan kurtulabilirsiniz.

 

NEDEN OLUR?

 

Yorgunluk, düzensiz uyku, alkol, stres, sağlıksız beslenme, yaş, göz yorgunluğu, alerjiler, dehidrasyon, aşırı güneşe maruz kalma, çevresel faktörler gibi bir çok nedenden göz altı morlukları oluşabilir. Genetik faktörler veya sağlık probleminden kaynaklanan bir durum yoksa evde hazırlayacağınız birkaç maske ile göz altı morluklarınızı hafifletebilirsiniz. Estetik açıdan hoş görünmeyen bu morlukları makyaj hileleri ve kapatıcılarla gizleyebiliyoruz. Ancak evdeki doğal malzemeler kullanılarak bunları tamamen yaşamımızdan çıkarmak mümkün.

 

İşte size göz altı morlukları için maske tarifleri.

 

1)Patates ve salatalık

 

Patates ve salatalık göz altı morluklarına karşı önerilen ürünlerdir.

 

Yorgun bir gün sonrası çiğ bir patates dilimleyin. Dilimleri bir saat boyunca buzdolabında bekletin ve gözlerinizin üzerine birer dilim yerleştirin. Gözlerinizi kapalı tutun. 15 dakika bu şekilde bekleyin, aynı şekilde salatalığı dilimler haline getirip, buz dolabında iyice soğutun gözleriniz üzerinde 25 dakika bekletin.

 

2)Badem yağı ve limon

 

Cildi besleyen ve canlandıran limon, aynı zamanda doğal ve güçlü bir ağartıcıdır. Badem yağı ile limon suyu birleştiğinde göz altı morlukları için ideal bir karışım oluyor.

 

1 çay bardağı badem yağını yarım çay kaşığı taze sıkılmış limon suyuyla karıştırıp göz altlarına masaj yaparak sürün. 10 dakika bekletin. Tahrişe ve kızarıklığa neden olmaması için limon suyunu az kullanmaya özen gösterin. Bol kullanınca göz altı morlukları daha çabuk gider düşüncesinde olmayın 😊

 

Göze temas etmemesine dikkat edin.

 

3)Yemek Kaşığı

 

Morlukların daha belirgin hale gelmelerini önlemek için yemek kaşığını soğuk suya tutun ve gözlerinin üzerine yerleştirin. Kan dolaşımını artırmak için etkili bir uygulama.

 

4)Papatya çayı

 

Papatya çayını göz çevresi ve yüzünüze uygulamadan önce, bir çiğ patatesi rendeleyip, püre kıvamına getirerek, göz çevrenizde yaklaşık 1 saat kadar bekletmelisiniz. Ardından papatya çayı ile yüzünüzü defalarca yıkayın.

 

5)Üzüm çekirdeği yağı

 

Üzüm çekirdeği yağı cilde direk uygulanabilir. Cildi tahriş etme riski düşüktür. Bu nedenle cilt ve  göz altı morlukları için çok fazla tercih edilir. Damarları güçlendirir ve morlukları yok eder.

 

Parmak uçlarınıza birkaç damla üzüm çekirdeği yağı damlatın ve masaj yaparak göz altına sürün. Düzenli kullanımla birkaç hafta içinde morlukların azaldığını göreceksiniz.

 

6) Maydanoz

 

3 yemek kaşığı maydanoz ve 2 yemek kaşığı yoğurdu karışması için mikserden geçirin. Elde edilen karışımıgöz altlarınıza sürün. 15-20 dakika bekletin daha sonra ılık suyla yıkayın. Eğer gece sürülürse daha iyi olacaktır. Düzenli olarak haftada bir kez yapılabilir.

 

7)Elma

 

1 elmanın suyunu sıkıp, pamuk yardımıyla suyuna bandırıp yüzünüze kompres uygulayın. Her akşam uygulanabilir.

 

GÖZ ALTI MORLUKLARINA UYGULAYABİLECEĞİMİZ DİĞER TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

 

*Her gün 8 veya 10 bardak su içmeniz gerekir.

 

*Uygun ve yeterli miktarda uyumaya çalışın.

 

*Gözlerinizi ovuşturmamaya gayret edin. Bu şekilde davranmak göz altlarındaki kan damarlarının genişlemesini sağlayarak koyu renk halkaların oluşmasına neden olabilir.

 

*Güneşte çok fazla durmamaya çalışın.

 

*Tütün ve alkol tüketimine dikkat edin. Fazlasından sakının.

 

Düzenli ve doğal yollarla cildinize uygulama yaparsanız hem morlukların zamanla yok olduğunu hem de cildinizin beslendiğini göreceksiniz.

 

Aslında bir taşla iki kuş vuracaksınız.Doğallığı sevin ve doğanın bize bahşettiği nimetleri sonuna kadar kullanmaya çalışın.

 

Hayat çok kısa doğayı ve cildinizi sevin, güzellikle kalın..