Nuran Töre

MAKYAJ TÜYOLARI

Nuran Töre

1)DAHA DOLGUN KİRPİKLER İÇİN MASKARA UYGULAMADAN ÖNCE BEBEK PUDRASI SÜRÜN.

 

Kirpiklerinizin daha dolgun görünmesini istiyorsanız rimel uygulamadan önce yada bir kat rimel sürdükten sonra bebek pudrasını bir pamuklu çubuk yardımıyla sürebilirsiniz. Bir kat rimel sürdükten sonra pudrayı uygulayıp ikinci kat rimel sürmelisiniz. Ayrıca kirpikleriniz çok seyrekse kirpik diplerinizi siyah kalemle doldurabilirsiniz.

 

2)FONDÖTENİNİZİN RENGİNİ NEMLENDİRİCİYLE AÇABİLİRSİNİZ.

 

Eğer cildinize göre koyu bir fondöten aldıysanız çöpe atmanıza gerek yok. Makyajınızı yaparken elinize her zaman sürdüğünüzden biraz daha az miktarda fondöten alın evinizde bulunan cildinizle uyumlu bir nemlendiriciyle karıştırın. Nemlendiricinin miktarını fondötenin rengini açmak istediğiniz kadar arttırabilirsiniz. Böyle hem fondöteniniz çoğalacak hem de daha açık bir renk elde edeceksiniz.

 

3)KAŞLARINIZIN DOĞAL GÖRÜNMESİ İÇİN KÜLLÜ VE KAŞINIZIN RENGİNDEN DAHA AÇIK RENKLERDE KAŞ FARI KULLANIN.

 

Artık ince ve çerçevelenmiş belirgin kaşların modası geçti. Doğal duran taranmış kaşlar ise birçok kişinin tercihi. Doğal kaşlar için küllü renklerde far kullanırsanız kaşlarınızda doğal durmayan keskin bir görüntü yaratmamış olursunuz.

 

4)YORGUN VE UYKUSUZSANIZ ALT KİRPİKLERİNİZE RİMEL UYGULAMAYIN.

 

Alt kirpiklere sürülen rimel gün içinde akarak yorgun ve uykusuz olduğumuzda çıkan koyu halkaları daha çok belirginleştirir. Ayrıca daha yaşlı gösterir. Bu yüzden böyle günlerde sürmemeyi yada sadece uçlarına renk vermeyi tercih edebilirsiniz.

 

5)DUDAĞINIZA MAKYAJA BAŞLAMADAN BALM SÜREREK DAHA DOLGUN GÖRÜNMESİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ.

 

Dudak balmı makyaj öncesi baz ile birlikte sürüldüğünde dudağınızda doğal bir dolgunluk kazandırır. Böylelikle dudakta çatlama kuruma gerçekleşmez ve doğal bir dolgunluk kazanmış olur.

 

6)FARINIZI UYGULAMADAN ÖNCE FAR FIRÇANIZI ISLATARAK FARIN RENGİNİN DAHA YOĞUN OLMASINI SAĞLAYABİLİRSİNİZ.

 

Farınızın rengi istediğiniz kadar canlı değilse fırçayı ıslatmak işinize yarayabilir. Ayrıca bu yöntem farın tozmasını engeller ve daha sabit kalmasını sağlar.

 

7)PUDRAYI TÜM YÜZÜNÜZE SÜRMEK YERİNE SADECE YAĞLI BÖLGELERE SÜRÜN.

 

Pudra cildi matlaştırıcı özelliğiyle daha solgun ve yaşlı görünmenizi sağlar. Cildinizin sağlıklı görünmesi için sadece aşırı yağlı duran bölgelere pudra uygulayabilirsiniz.

 

8)GÜNLÜK HAYATTA YÜZÜNÜZÜ KONTÜRLERKEN KOYU TONLARDAN KAÇINMALISINIZ.

 

Eğer çok keskin ve koyu tonlar kullanırsanız gün ışığında abartılı ve yapay bir görüntü elde etmiş olursunuz ayrıca yüzünüzün yüksek yerlerini belli etmek için kullandığınız aydınlatıcıların da çok simli ve abartılı olmamasına dikkat etmelisiniz.

 

Yukarıda bahsettiğim küçük tüyoları günlük hayatınız da uygularsanız daha sade ve şık bir görüntü elde etmiş olursunuz.