Mustafa BİLİK

Keser döndü, sap döndü, hesap döndü

Mustafa BİLİK

Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner. Maşallah bizim atalarımızın her durum için söyleyeceği bir söz varmış. Bu söyledikleri sözlerde aradan yüzlerce yıl geçse dahi halen durum ve şartlara uygunluk taşıyabiliyormuş.

Tıpkı MHP Samsun İl Başkanlığı'na Burhan Mucur'un gelmesinde yaşananlar gibi.

Abdullah Karapıçak 2022 yılı Mart ayında kendi İl Başkanı Yardımcılığını yapan ve VİP aracını kullandığı Burhan Mucur'u görevden almıştı.

Üstelik söz konusu VİP araç ile kaza yapılmış ve o dönem çok yüklü bir meblağ tutan masraflar da Karapıçak'ın yönetimi tarafından ödenemeyince Burhan Mucur cebinden karşılamak durumunda kalmıştı.

Bütün bunlara rağmen görevden alınan Burhan Mucur'un sosyal medyada ve basında kendi ismiyle ön plana çıkması ayrıca Burhan Mucur'un MHP Genel Merkezi'ne yaptığı sık ziyaretlerin Başkan Abdullah Karapıçak'ı rahatsız ettiği öne sürüldü o dönem.

Samsun'da ticari başarıları ile tanınan Burhan Mucur'da siyasetten uzaklaşarak kendi işleri ile meşgul olmaya başladı. Ya da en azından biz öyle biliyorduk.

Bu süreçte de 2023 Türkiye genel seçimleri gelip çatmıştı. Abdullah Karapıçak İl Başkanlığı'ndan istifa etmiş ve milletvekili adayı oluyordu.

Elbette yılların kurt siyasetçisi Abdullah Karapıçak ardını boş bırakmak istemiyordu. Sırtından bir darbe almamak adına İl Başkanlığı koltuğuna da yine yardımcısı olan Osman Kandıra'yı oturttu.

Elbette bu matematik Karapıçak'ın milletvekilliğinde birinci sırada olmasına yetmedi. Zaten Samsun'da tarih boyu bir milletvekili çıkaran MHP'de ikinci sıra adayı olarak kazanamayacağını anlayan Karapıçak, Samsun basınıyla da o dönem çalışmamıştı. Diğer seçim çalışmalarında da sürekli İlyas Topsakal'ın bir adım gerisinde durmuştu.

2023 seçimleri geçtiğinde ise Abdullah Karapıçak'ın yeni bir hedefi vardı. İlkadım Belediye Başkanlığı koltuğu. Bana sorarsanız da yakışırdı. Ancak, yakışmak ve seçilebilmek arasında da koca bir fark var. 'Seçilebilir miydi?' sorusu 'yakışır mıydı?' sorusundan daha önemli. Elbette bu sorunun da pek bir hükmü kalmadı. Çünkü kendisini bu şekilde görevden alan Karapıçak'ı İl Başkanı Mucur'un herhangi bir yerde aday göstereceğini düşünmüyorum.


Osman Kandıra'nın yeni yönetim listesini kendisinin belirlemek istediği ancak teşkilat başkanı Semih Yalçın'ın buna karşı çıktığı dedikoduları vardı ki bugün Kandıra yerine Burhan Mucur, Devlet Bahçeli tarafından MHP Samsun İl Başkanı olarak görevlendirildi.

Burhan Mucur; sabretti, kimse aleyhinde bir tek cümle sarf etmedi. Olanların kol kırılıp yen içinde kalmasını sağladı. Allah'a bıraktı ama kimsenin yanına bırakmadı. Sonunda da İl Başkanlığı koltuğunu kaptı. 

Bundan sonrası da çorap söküğü gibi gelebilir.