Hamza Küçük

İyi Niyetli Hakem

Hamza Küçük

Bize Milli Takım araları yaramıyor. Şimdiye kadar hiçbir Milli aradan sonra kazanamadık. Tarih yine tekerrür etti. Tarih hakemler konusunda da tekerrür etmeye devam etti.

Çocukluğumuzda Cüneyt Arkın filmleri izlediğimiz için Umut Nayir'in uçan tekmesi bize tuhaf gelmedi, sanırım Bahattin Şimşek de bizim gibi ok Cüneyt Arkın izlemiş, pozisyonu sarı kartla geçiştirdi. Aynı hareketi karatede yapınca puan veriyorlar konu Samsunspor olunca hakem de görmedi VAR zaten bize yapılan hiçbir şeyi görmüyor.

Gerçi hakkını yemeyelim, Bahattin Şimşek kötü biri değil sanki. Maçın başında Pendikspor'un 5 numaralı oyuncusu o kadar itiraz etti ki, ancak kalbinde kötülük olmayan bir hakem konuşarak süreci geçiştirirdi. Kart verirse olmazdı çünkü. Bir de bizim oyuncuya yapılan bir faul vardı, arkadan karakucak güreşlerinde olduğu gibi belinden oyuncuyu kavradı. Hakem dedik ya iyi niyetli diye, bizim oyuncu düşmesin diye belinden tuttu diye düşündü sanki. Yoksa avantajı oynatmadı, kartı vermesi gerekirdi. Aynı Şimşek maçın sonunda Raman'a sarı kartı çıkarttı. Bir de faul diye durdurduğu pozisyon var ki evlere şenlik. Pozisyonu oynat, daha sonra VAR zaten uyarır. Pozisyon Samsunspor olduğu için kesin uyarırdı.

Gisdol'un 11'i ideal 11 gibiydi. Tek fark Fofana 11'de başladı. Genelde Fofiye 60. dakikadan sonra şans verirdi. Gerçi takımda Okan'dan başka herkes tutuk olduğu için sorun takımın toplamındaydı. Oyunun ilk 15 dakikası topu 18'den dıları atamadık, attığımız her top da rakibe gitti. Bennasser yine standart oynadı. Klasik her maçta yaptığı gibi bir tane basit oynayacağı topu kaptırıp, pozisyon verdi. Bu maçta bir taneden fazla top kaptırarak formunu arttırdı. Gisdol'ün oyuncu değişikliklerini anlamak zor. Bennasser Taylan yapar diye beklerken Tait Taylan yaptı. Takımın en tempolu oyuncularından Zeki de tutuk kalınca takım baskı da yapamadı. Yensek kalmayı garantileyeceğimiz, Pendik'in umutlarını bitireceğimiz bir maçtı. Bir de Samsunsporla uğraşanın çocuğu olmaz diyoruz ya; Umut Nayir'in uçan tekmesinden sonra oyun durduğunda Pendikli 33 numaralı oyuncu, bizim tribünlere taraftarı tahrik etmek için lakayıt bir şekilde bakarak, su içiyordu. Maçın son dakikalarında aksayarak oyundan çıktı. Kendisine geçmiş olsun.