Akın Üner

Ali Koç, Özcan Pehlivanoğlu, İlkay Baba

Akın Üner

TV 55 youtube kanalına kaç okuyucum abone bilmiyorum.

Burada üç usta spor yorumcusuyla Türk Futbolu üzerine lak lak ediyoruz.

Samsunsporlu Mehmet Yılmaz, Eyüpsporlu Özcan Purde, ve Altaylı Özcan Pehlivanoğlu; üçü de futbolun içinden gelen emekli hakem, eski futbolcu, teknik direktör ve kulüp yönetici apoletleri isimler.

Her üç isim de son dönemde giderek artan bir dozda "Türk Futbolu ölüyor, öldürülüyor" uyarısı yapıyor.

Özcan Pehlivanoğlu ile yaptığımız son yayında Suudi Arabistan'daki Süper Kupa Skandalı, Süper Ligde adeta alenileşen yanlı VAR ve hakem kararları, geçen seneki Göztepe Altay maçında çıkan olaylar, Ankaragücü başkanının dövdüğü hakem, İstanbulspor'un sahadan çekildiği Trabzon maçı, transfer yasağı alan kulüpler, Bodrum'da ve son olarak Trabzon'da yaşanan neredeyse faciayla neticelenebilecek vahim olayları konuştuk.

Program çekildikten sonra öğrendik: Eskişehirsporlu futbolcular, otobüslerinden indirilip kendi taraftarları tarafından dövülmüş.

Bütün bu gelişmeler gösteriyor ki Türk futbolu ağır br bunalım geçiriyor.

Bunca korkunç gelişmeye ve tırmanan gerilime rağmen TFF Başkanı ve yönetimi tüm yüzsüzlüğüyle görevinde kalmaya devam ediyor.

Fenerbahçe başkanı Ali Koç'un ligden çekilme gündemiyle Genel Kurulu toplantıya çağırması konusunda Özcan Hoca ile aynı görüşteyim: Cehenneme doğru sürüklenen Türk futbolundaki tehlikeli sürecin aklı selim kimselerce konuşulup bu kötü gidişe karşı çareler üretilmesi için böyle bir şok gerekiyordu.

Ali Koç ve Fenerbahçe camiası bu kararında ne kadar ısrar edecek ve uygulayabilecek, bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Ancak bir yandan da olumsuz gidişi tırmandıracak her gün başka bir rezalet ortaya çıkıyor.

Son olarak MHK'nın Galatasaray ? Antalyaspor maçı sonrası danışman Hugh Dallas'ın, maçın orta ve VAR hakemleriyle yaptığı elektronik toplantının kayıtları sızdırıldı.

Değer verdiğim bir okuyucum olan Sevgili İlkay Baba, bana sosyal medyadan ayrıntıları göndererek tepki göstermemi istedi.

İlkay Bey, damarı kesilince sarı lacivert akan türden sıkı bir Fenerli'dir. Meseleleri de sürekli tuttuğu takımın çerçevesinden yorumluyor. Saygı duyuyorum tabii.

Velakin meseleyi maç konuşarak, münferit hakem kararlarına kızarak, yalnızca bir takımın uğradığı haksızlıkları dile getirerek çözmek imkansız.

Çok daha büyük bir sorun var.

Futbolda adalet duygusu kaybolmuş durumda.

Yasalara, kanunlara saygı kalmamış. Uygulamaya çalışan kimse de yok.

Şiddet her hafta biraz daha tırmanıyor. Radikal önlemler almak için birisinin saha ortasında cinayete kurban gitmesi mi bekleniyor, bilemiyorum.

İlave olarak Süper Ligdeki takımların yarısı transfer yasağı almış durumda. Dört büyükler diye bilinen kulüpler de ağır borç yükü altında.

Bu sezon nasıl biter bilemiyorum ama Türk Futbolunun geleceği karanlık.

İnşallah Ali Koç'un "ligden çekilme resti" göz göre göre yok oluşa sürüklenen futbolumuzda adalet duygusunu tesis edecek ve kötü yönetimden kaynaklanan ekonomik krize çare üretecek radikal kararların alınmasına vesile olur.