Akif Keleş

Du Bist GroBartig Marcus Gisdol

Akif Keleş


Dün akşam yine bir Samsunspor maçı, üstelik Karadeniz derbisi için, heyecanla 19 Mayıs Stadyumu'na doğru yola çıktık. Kombineler dahil 26 bin bilet satılmış. Bu akşam iyi bir atmosfer de iyi bir galibiyet geleceğine inancım tamdı. Evet yine 19 Mayıs Stadyumu'nda Büyük Samsunspor taraftarının içindeydim. Daha ne olsun.

Kadrolar açıklanıyor, sakat ve cezalılar göz önüne alındığında doğru 11 ile sahaya çıkıyorduk. Olması gerektiği gibi 4-2-3-1 taktik ile yola devam ediyorduk.

Büyük Samsunspor taraftarı muhteşem destekliyor. Gözler yaşlanıyor. Saha kenar yönetimi ise görevini eksiksiz yapıyordu.

Böyle bir atmosfer de maçın ilk yarısı başlıyor. Her iki takım karşılıklı ataklar yapıyordu. Dakika 12 olduğunda stoper Rick Van Drongelen golünü atıyor, 1-0 öne geçiyorduk. Samsunspor taraftarı daha da coşuyor. Destek muhteşem ötesine çıkıyordu.

Sol taraftan yeni transfer Benito Raman harika paslar atıyor, Marius Mouandilmadji ise bir bir harcıyordu. Rakip Rizespor etkili ataklar ile üzerimize geliyor. Bu sefer kalede Okan Koçuk devleşiyordu.

Böyle heyecanlı ilk yarı bitiyor. İkinci yarı ise başlıyordu. İkinci yarıda Samsunspor orta saha da daha dirençli, daha fazla pres yapan, önde top kapan, temaslı oyun, pas oyunu, takım oyunu ile daha organize ataklar yapıyordu.

O çok koşan, hırslı, mücadeleci, iyi niyetli ve en iyi transferimiz dediğim Danimarkalı Carlo Holse 54. dakikada sahneye çıkıyor, Marius Mouandilmadji'nin pasında çok teknik bir gol atıyor, maç 2-0 oluyordu.

Her iki takım da ataklar devam ediyor. Bu sefer 75. dakika da Marius Mouandilmadji'ye kaleci ceza sahası içinde faul yapıyor. Hakem penaltı çalıyordu. Penaltıyı Oliver Nctham gole çeviriyor, Karadeniz derbisinde maç 3-0 bitiyordu.

Soner Gönül'e bu sefer hakkını teslim ediyor, Okan Koçuk ise kalede devleşiyordu. Marius Mouandilmadji son vuruşlarda etkisiz olduğu bir maçı, bir asist ve bir penaltı ile tamamlıyor, Drongelen, Zeki Yavru, Satka, Raman iyi oynuyordu. Bennasser ise ben ligin en iyi 6 numaralarından biriyim. Bakmayın geçmiş de sakatlıktan dolayı düşüş yaşadığıma, kariyerim de Monaco var, o yüzden Samsunspor dan gitmek istemedim diyor, bizde iyi ki gitmedin evlat diyerek hakkını teslim ediyorduk.

Dün akşam TV'ler de Marcus Gisdol Hoca'nın performansı konuşuluyor. Çıktığı 19 maç da 32 puan topluyor, 1.68 puan ortalaması yakalıyor ve Süper Ligin en başarılı 3. Hocası diye lanse ediliyor, elindeki kadro ile belki de en başarılısı Marcus Gisdol Hoca oluyordu.

Marcus Gisdol Hoca'yı Samsunspor'a kazandıran yönetime hakkını teslim edip, teşekkür ediyorum. Ligin başlarında teklife olumsuz bakan yerli hocalara da iyi ki gelmemişsiniz diyorum.

Bu aşamada...

TFF inatla Samsunspor maçlarını hafta içine veriyor. Büyük Samsunspor taraftarı bir Cuma akşamı muhteşem destekliyor. Teknik ekip ve futbolcular görevini eksiksiz yapıyor. Samsunspor sevenleri dünyanın her bir yerinde kenetleniyor. Çok güzel bir hikaye daha anılara böylece yazılıyordu.

Ben de bu geceye yakışır bir şekil de, bir hikaye gibi köşe mi renklendirmeye çalıştım. O zaman son olarak ne diyelim.

Du Bist GroBartig Marcus Gisdol.

Sağlıcakla Kalın.