Mustafa BİLİK

KORONAVİRÜS İLE ANLAŞTIK

Mustafa BİLİK

Tüm dünyanın yapamadığını Türkiye Cumhuriyeti olarak yaptık. İflah olmaz korona virüsü yola getirip anlaştık. Eee bizim elimizden ne kurtulmuş ki?

 

İşte o anlaşmanın şartları
Bundan kelli hafta ortası biz sokaklarda olacağız ama hafta sonu korona virüs serbestçe dolaşacak.

 

Köpek gezdirenlere bulaşmayacak ama aynı sahilde çocuğunu gezdirenin yakasına yapışacak.

 

Eşler aynı yastığa baş koyduğunda bulaşmayacak olan korona arabada yan yana oturan karı kocaya bulaşma hakkına sahip. Arabada sürücünün eşi yanına değil arka koltuğa oturacak. Eğer bu karı koca birlikte yaşadıkları evden çıkıp toplu taşıma araçlarına binerlerse ayrı ayrı koltuklara oturacak. Evin içindeki kanepede dip dibe oturmak serbest.
20 yaş altı ve 65 yaş üstündekiler evde kaldığı sürece, bu evin içinden çıkıp çalışmaya gidenler vasıtası ile o eve virüs girmeyecek. Böylece 65 yaşından büyük anne babası evde olup çalışanlar evdekilere virüs taşıyamayacak.

 

20 yaşının altında olup çalışmak zorunda olanlara zinhar yanaşamayacak olan korona aynı yaşlarda olup çalışmayan ve sokağa çıkan gençlere hemen sarılacak. 18-20 yaş arasındaki kamu çalışanları, özel sektörde çalıştığını belgeleyenler ve mevsimlik tarım işçileri bu nedenle sokağa çıkabilecek.

 

Göstermelik bir bezden bile dikilse maskesi olana bulaşmayacak. Maskesiz gezene açık havada dahi olsa hemen yapışacak. Üstelik devlete maske için başvuru yapmanız, size şife gelmemesi ve eczaneye gidip camdaki maske olmadığı yazısını okuyup eve döndüğünüzde koronaya karşı korunma hakkı elde edeceksiniz.

 

Korona mecliste toplu fotoğraf çekiminde kimseye bulaşmayacak ama caddelerde yürüyen vatandaşlar sosyal mesefeyi ihlal ederlerse derhal devreye girecek.

 

Evlerde oturanlar, çalışmayanlar, kapanan işletme sahipleri yada o işletmeler kapandığı için işsiz kalanlar fatura ödemeye devam edecek ama faturaları okunmayarak. Misal faturalar gönderilecek. Böylece korona o evlere giremeyecek ve kapalı olan işyerlerinin misal faturası açık olduğu döneme göre kesilecek.

 

Uçak seferlerinin hepsi durduruldu ama merak etmeyin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüse karşı alınan ekonomik önlemler kapsamında hava taşımacılığında iç hatlarda KDV’nin 3 ay süreyle yüzde 18’den yüzde 1’e çekileceğini açıkladı.

 

Bu şartlar altında siz yinede bu hain virüse kanmayın. Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var. O da yakalanmamak. Onu kullanın.