Mustafa BİLİK

Korona mı açlık mı?

Mustafa BİLİK

"Kırk katır mı istersiniz kırk satır mı?"

Şimdi üzerinde düşünmemiz gereken soru bu. Neden Çünkü insanlık tarihinde, Allah (CC) sadece Hz. Musa’ya duasının karşılığında gökten yemek indirmiştir. Günümüzde koronadan korunmak için eve kapanmasını beklediğimiz esnaf ve günlük yevmiyeli çalışanlar akşam çocuklarının karnını dua ile doyuramayacaklar da ondan.


Kabul edelim ki devletin şuana kadar korona virüse karşı açıkladığı tüm ekonomik tedbirler sadece açıklanmış olmak için yapılmış gibi duruyor. Toplumda bir karşılığı yok.


İnsanlara #EvdeKal çağrısı yapanlara ben de bir çağrıda bulunmak istiyorum; O zaman elektrik, su doğalgaz parasını almayın. Ekmeği bedava verin. Kimse ölmesin.


Yoksa koronadan ölmeyenler acından ölecek.


Vatandaşa “Kendi OHAL’ini kendin yap” demek de kolay. Neden sokağa çıkma yasağı ilan edilmiyor? Sokağa çıkma yasağı ilan edilirse elektrik, su, doğalgaz parası alamazsınız. Günde 3 öğün yemeği karşılamak zorunda kalırsınız. Bunu yapamıyorsanız vatandaşa ‘kendi başının çaresine bak’ demektir kendi OHAL’ini yapmasını söylemek. Çünkü getirilecek sokağa çıkma yasağı zaten zayıf olan ekonominin çöküşü demek.
Yarın bu iş geçtiğinde ‘Bakın sokağa çıkma yasağı ilan etmeden dünyada bu işi çözen ülkeyiz. Dünya bizi kıskanıyor” denir. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmemesini de başkaca sebeplere bağlarlar ‘ekonomimiz güçlüydü’ derler.


Belki bu iş bittiğinde ölenlerin yarısından fazlası sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde halen yaşıyor olacaktı ise. Bunu asla bilemeyeceğiz.
Minarelerimizden her akşam dua sesleri yankılanıyor milletçe de o dualara amin diyoruz. Manevi güç oluyor. Ama bazı sıkıntıları duayla atlatmazsınız. Acilen ekonomik tedbirler açıklanmalı, İşsiz, aşsız kalacaklar için çözüm üretilmeli...


Yoksa yurt içi uçak biletlerinde KDV indirimi bu işin çözümü olmaz. 25 Bin TL esnaf kredisi gündemde. Ben onu alabilecek şartlara sahip bir esnafın zaten 25 bin TL’ye ihtiyacı olmadığına eminim. Tanıdığım hiçbir esnaf o şartları taşımıyor.


Şuan sürdürülemez ekonomi yüzünden Allah'a emanet yaşamak zorundayız. İşte bu noktada duaya çok ihtiyacımız var.
Vergi rekortmeni ünlülerin 'evde hayat var' sloganıyla geçimini sağlamak zorunda olan vatandaşa akıl vermesi de ayrıca antipatik.


Aynı videoyu yevmiyeli çalışana çektirin bakalım.


" Devletin parası yoktur, kaynak daima halktır" Halktan fedakarlık yapması isteniyorsa bankalarda mudilerine faiz ödemesin. Böylece hem bankaya kredi borcu olandan da kredi alınmaz hem de toplumsal adalet sağlanır. Parasını bankaya koyup risk almayan ile parasını üretmeye ve ekonomiye, istihdama kazandırmaya çalışan bu yükü birlikte omuzlamış olur.


Gelelim işin “ALLAH YARATTI PIRASA, HİÇ YENİRMİ YARASA” boyutuna.


Kimi komplo teorisi şer güçlerin işi diyor. Kimisi de başımıza gelenleri Çinlilerin pis boğazına bağlıyor. Sebep ne olursa olsun.
- İnkâr edenler seni etkisiz hale getirmek veya öldürmek ya da yurdundan çıkarmak için tuzaklar kuruyorlardı; onlar tuzak kuruyorlardı Allah da bozuyordu. Tuzak bozma işini en iyi yapan Allah’tır.
Dolayısı ile Allah’ın dediği olacaktır. Bu virüsü insanoğlu yenecek. Bu günlerde geçecek.