Sercan Bayram

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK

Sercan Bayram

Bu yol böyle. Eğer şampiyon olacağım, sonunda güleceğim diyorsan kötü olduğun günde de kazanmayı bileceksin. İyi oynayıp kaybetmektense, kötü oynayıp kazanmayı tercih ederim. Sonuçta puanları iyi oynayan değil, kazanan alıyor.

 

18 takımlı bir gruptan sadece lider olanın direkt üst lige çıkacak olması büyük bir psikolojik baskı oluşturuyor. Manisa FK'nın 6 puan gerisine düştüğümüzde bunu fazlasıyla yaşadık. Takım içindeki sıkıntılar ve rakibimizin olağanüstü performansı da bunu tetikledi elbette. Ancak Ertuğrul hocanın gelmesi, takımın daha da mücadeleci olmasını sağladı. Ertuğrul Sağlam karizması etkisini ilk geldiği andan itibaren gösterdi. Bunun dışında, taraftarların ve futbolcuların sadece şampiyonluk hedefine kilitlenmesi bugün bizi lider yapan en büyük etken oldu.

 

Evet belki kötü oynadık ama rakibe yine de pozisyon vermedik. Birkaç gol girişimlerine de (nazar değmesin!) Nurullah engel oldu. Yalçın'ın sakatlığı, Recep Burak'ın cezalı olmasıyla Ercan ve Erkam ikilisi stoper tandeminde yer aldı. Erkam hırsı ve karakteriyle her zaman sevilen bir isim olarak yine elinden gelen mücadeleyi gösterdi. Ancak Ercan uzun zamandır oynamayışından mı, yoksa başka bir sebepten dolayı mı çok hata yaptı bilemiyorum. Ayrıca Erkam'ın sakatlığı umarım ciddi değildir. Yoksa stoper konusunda yine alternatifsiz kalırız.

 

Caner her zamanki gibi hırslıydı. Gökhan Meral ise Çorum maçında karşı karşıya başarısız olduğu Berat Ali'yle yeniden rakip olmanın tedirginliğiyle oynadı. Hatta birkaç pozisyonda rakibi onu oldukça zor durumda bıraktı.

 

Tek tek oyuncu değerlendirmenin dışında, ben bu maçta en çok Ferhat'ın mücadelesini ve Nurullah'ın performansını beğendim. Bahattin harika bir asist yapmasına rağmen neden bu kadar mutsuz onu da anlamak gerçekten güç. Ancak Ertuğrul hoca bunu da çözecektir.

 

Yeni transferlerimizden Halil Çolak'ın golle buluşması onun takıma adaptasyonu konusunda çok iyi oldu. Veli zaten kaliteli bir stoper zamanla takıma iyice oturacaktır. Muhsin Yıldırım'ı ise stadyumda izleyerek daha net anlayabiliriz.

 

Şimdi liderliğin keyfini çıkarıp, Manisa maçını rahat rahat takip etme zamanı. Biraz da onlar psikolojik baskının tadına baksın bakalım..