Sercan Bayram

SADECE SAMSUNSPOR 

Sercan Bayram

Manisa FK’nın bizden iyi durumda olduğunu, bizim ise adeta bir panik halinde gidişatımızı sürdürdüğümüzü bilmek gerekiyor. Ancak bu panik halini en az kayıpla atlatmak, en azından devre arasına kadar liderle puan farkının fazla açılmamasını sağlamak oldukça fazla önem arz ediyor. Bu hafta yeni teknik direktörümüz netleşir diye düşünüyorum. Takıma alışması, uyum sağlaması ve oyuncuların ruh halini çözmesi biraz zaman alacaktır. Bu nedenle de devre arasına kadar en az kayıpla gelebilmek, yukarıda da belirttiğim gibi çok kıymetli.

Takımımızın maç öncesinde ve maç esnasında motivasyonunu zedeleyecek durumlar da mevcut. Mesela neden Manisa FK’nın bizden önce maç oynadığını anlamıyorum. Bu hafta aynı saatte başlasa da, bundan önceki maçlarda bu ilginç durum göze çarpmıştı. Lakin bizim gibi şampiyon olmayı hedefleyen bir takımın böyle bahanelerin arkasına sığınması doğru değil ancak bu tarz küçük etmenler de sonuçları etkileyebiliyor.

Teknik direktör konusuna tekrar değinecek olursak, İsmail başkanın düşüncesine katılmamak elde değil. Bize genç ve kaliteli hocadan ziyade bir otoriter gerek. Çünkü takımda egosu yüksek, kendilerini Kaf Dağı’nın ardında gören bazı oyuncular var. İrfan Buz’un istifa sebebini de ben bu olay olarak görmekteyim. Başarılı hocanın artık hükmedemediği kadro sıkıntılar çıkarmaya başlamış, bu durum da taraftarın çok fazla tepkisini çekmişti. Hüseyin Kalpar, Yücel İldiz, Ümit Özat gibi hocalar eğer yönetimle uyum sağlarlarsa iyi bir birliktelik oluşturabiliriz. Ancak ismi bazı mecralarda geçen Hikmet Karaman ve Giray Bulak gibi isimler inşallah söz konusu bile olmamışlardır. Not olarak; Recep Sermet Boyar hocamıza da teşekkür ederim. Bu süreçte hem antrenmanlarda, hem de maçlarda elinden geleni yapıyor, başarılı da oluyor.

Zonguldak Kömürspor maçı hem deplasmanda olması, hem de bizim yaşandığımız sıkıntıların fazla olması nedeniyle zor geçecekti, öyle de oldu. Baskın olmayan bir futbol olsa da, rakibimizden daha fazla pozisyona girdik. Bu pozisyonları değerlendiremedik ama Bahattin’in oyuna girmesi bir nevi galibiyeti getiren hamle oldu. Bahattin bazı itici tavırlarını bırakıp, kendini futbol oynamaya odaklayabilse bu ligin açık ara en iyi forveti olduğunu herkese gösterecektir.

Geri dörtlümüz ve kalecimiz standart futbollarını yine oynadılar. Az pozisyon verme özelliğimiz devam ediyor. Bu yediğimiz gollere baktığımızda da göze çarpan bir istatistik. Ancak hala orta saha ve kanatlarda istikrar yakalamış değiliz. Gökhan Alsan ve İlyas Kubilay etkisiz görünürken, Guido, Oğuz ve Ferhat olumlu işler yapmaya çalıştılar. Forvette ise Atabey bir türlü isteneni veremedi. Ahmet Han’ın oyuna girişi de gol için çözüm olamazken, yukarıda da belirttiğim gibi Bahattin hamlesi galibiyeti getirdi.

Bu galibiyet gerçekten çok önemliydi, umarım devre arasına kadar en az kayıpla girebiliriz.

“Başka diye soranlara inat; Sadece SAMSUNSPOR !..” Muhammet Teoman TAŞ

Zonguldak Kömürspor maçı hem deplasmanda olması, hem de bizim yaşandığımız sıkıntıların fazla olması nedeniyle zor geçecekti, öyle de oldu. Baskın olmayan bir futbol olsa da, rakibimizden daha fazla pozisyona girdik. Bu pozisyonları değerlendiremedik ama Bahattin’in oyuna girmesi bir nevi galibiyeti getiren hamle oldu.

Bahattin bazı itici tavırlarını bırakıp, kendini futbol oynamaya odaklayabilse bu ligin açık ara en iyi forveti olduğunu herkese gösterecektir.  Geri dörtlümüz ve kalecimiz standart futbollarını yine oynadılar.

Az pozisyon verme özelliğimiz devam ediyor. Bu yediğimiz gollere baktığımızda da göze çarpan bir istatistik. Ancak hala orta saha ve kanatlarda istikrar yakalamış değiliz.

Gökhan Alsan ve İlyas Kubilay etkisiz görünürken, Guido, Oğuz ve Ferhat olumlu işler yapmaya çalıştılar. Forvette ise Atabey bir türlü isteneni veremedi. Ahmet Han’ın oyuna girişi de gol için çözüm olamazken, yukarıda da belirttiğim gibi Bahattin hamlesi galibiyeti getirdi. 

Bu galibiyet gerçekten çok önemliydi, umarım devre arasına kadar en az kayıpla girebiliriz.  “Başka diye soranlara inat; Sadece SAMSUNSPOR !..” Muhammet Teoman TAŞ