Mustafa BİLİK

Gün birlik beraberlik günü

Mustafa BİLİK

Türkiye Cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir: Biri millet kararı, diğeri en elim ve en güç şartlar içinde dünyanın takdirlerine hakkıyla lâyık olma niteliği kazanan ordumuzun kahramanlığı.


Atatürk “Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve yeteneğinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir. Ordumuz, Türk topraklarının ve Türkiye ülküsünü gerçekleştirmek için harcamakta olduğumuz sistemli çalışmaların yenilmesi İmkânsız güvencesidir” demiştir.


Bu şanlı ordu şuan canla başla Türk Vatanı’nın sınır güvenliğini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekatı’nı yürütüyor.


Türk milleti olarak kenetlenme, birleşme ve ordumuzun arkasında dimdik durma günüdür. Ama bazı çatlak sesler maalesef siyasi mecralardan yükseliyor. Ben muhalefetin Genel Başkanları Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsi tutumlarını takdir ediyorum. Her ikisi de yaptıkları açıklamalarla Barış Pınarı Harekâtı’nda Mehmetçiğimize moral olmuşlardır.


Zira Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ifade ettiği üzere “Avrupa'nın, Amerika'nın veya başka ülkelerin bu harekatla ilgili yaptığı değerlendirmelerden çok daha önemlisi oradaki askerimizin can güvenliğidir, hedeflerine ulaşmalarıdır, moralleridir ve bu harekatı gerçekleştirirken ortaya koydukları başarı neticesinde zafere ulaşmalarıdır”


Buraya kadar çok güzel.


Ama siyaset işte maalesef böylesine önemli bir durumu bile siyasi ikbal uğruna kullanmaya çalışanlar var.


Örneğin CHP'nin Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP'li Canan Kaftancıoğlu CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu.


Bu isimler Mehmetçiğimizin terör odaklarına yönelik yürüttüğü operasyonu sanki karşımızda bir devlet varmış gibi savaş olarak niteleme hatasına düşmüş isimlerdir. Hem de ne için? CHP’de siyasi gelecekleri kalmazsa HDP’ye yaranma uğruna.

 

Bir de şu lafı duyuyorum; “Türkiye’nin uluslararası alanda yalnızlaştırılması” Güya Barış Pınarı Harekatı Türkiye’yi uluslararası alanda itibarsızlaştırıyor iması.


Allah aşkına PKK’nın yaptığı tüneller Fransız firmaya ait.
Kullandığı silahlar ABD’ye ait.


Filistin başta olmak üzere Arap ülkeleri Barış Pınarı Harekatı’na karşı.
Maaşını vergilerimizle ödediğimiz KKTC Cumhurbaşkanı bile saçma sapan açıklamalar yapıyor.


Siz bunların bizi yalnız bırakmasını kast ediyorsanız bu gurur vesilesi olmalı. Bizim mahkus talihimizde var zaten; “Türk’ün Türk’ten başka dostu yok”


Büyük Hun imparatoru Atilla’ya ithafen bir söz var; “Eğer sınırlarınızda sorun varsa, Bunu gidermenin tek yolu, Sınırlarınızı genişletmektir.” Barış Pınarı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri bunu yapıyor.