Sercan Bayram

REVİZYON

Sercan Bayram

Manisa FK maçının ardından yaşanan belirsizlikler öncelikle Diyarbakır deplasmanından alınan beraberlikle, ardından da İlyas Kubilay ve Bahattin'in kadro dışı kalmasıyla devam etti. Her ne kadar İrfan hocanın yapmış olduğu açıklamalar farklı olsa da, durumun performans nedeniyle değil, takım içindeki (özellikle futbolcular arasındaki) bazı sıkıntılardan kaynaklandığı hissediliyor. İşin ayrıntısını bilmiyoruz. Futbolcuların kendi arasında mı, yoksa yönetim ya da teknik kadroyla mı alakalı bir durum var muallak. Ancak yine de bir an önce bu sorunların çözülüp, nihai hedefe yürümenin önemini kavramak gerekiyor.

Maçtan önce öğrendiğimiz İlyas Kubilay ve Bahattin'in maç kadrosunda olmaması olayı ilginç bir karşılaşma izleyeceğimizin sinyallerini vermişti. İlyas'ın düşüşteki performansına daha önce de değinmiştik ama yine de kadro dışı kalacak kadar kötü müydü diye düşünmedim değil. Ancak takım içinde dışarıya yansımayan bazı sorunlar varsa ve bu sorunlar takım içerisindeki huzuru olumsuz etkiliyorsa bu karara saygı duymak gerekir. Sonuçta Samsunspor birkaç futbolcuya bağımlı kalan bir takım olmamalı. Bu gözler Serkan Aykut'un bu takımda kadro dışı kaldığını gördü en nihayetinde. Bahattin konusunda ise olayın performans tabanlı olmadığı gayet açık. Çünkü oynadığı maçlarda istekli ve sonuç endeksli bir futbol sergilemişti. Hatta geçen sene takındığı antipatik duruşu bile silmeye başladığı söylenebilir. Ancak yine de içeride bazı sorunlar olmuş ki maç kadrosuna o da alınmadı.

Kırklarelispor karşısında, kadroya alınmayan futbolcuların dışında bazı değişiklikleri de gördük. Defansın dörtlümüz Caner, Erkam, Yalçın ve Ramazan'dan oluştu. Son birkaç maçtır kötü olan Gökhan Meral'in yerine İrfan hoca Ramazan'ı oynattı sol bekte. Orta alanda Kubilay'ın yerine Oğuz oynarken, Gökhan Alsan ve Ferhat ise yerlerini korudu. Bu bölgede oynadığı maçlarda iyi bir performans sergileyen Samed Hakan ise sonradan oyuna dahil oldu. Sağ ve sol açıkta ise Enes ve Guido'yu gördük. Forvette ise Atabey vardı.

İlk başta kaleye değinmek istiyorum. Nurullah gerçekten her hafta kendini daha da çok geliştiriyor. Ayaklarını iyi kullanması, yan toplardaki etkinliği ve soğuk kanlılığı güven veriyor. Bu şekilde devam etmesi hem kendisi için, hem de Samsunspor için çok önemli bir durum.

Sahaya kaptan olarak çıkan Caner Arıcı'nın performansı gayet iyiydi. Mücadeleden kaçmayan yapısı ve hırslı oyununu bir de golle süsledi Caner. Stoper ikilimiz de maçın geneline bakarsak iyi bir oyun sergilediler diyebiliriz. Ancak sol bekte Ramazan'ın zorlandıpı gözlerden kaçmıyor. Bu mevkiye yabancı olması sebebiyle bazı kademe hataları yapıyor, bu maçta böyle hatalar tehlike arz etmese de daha güçlü bir rakip karşısında bizi zor duruma sokabilir. Gökhan Meral'in bir an önce en iyi performansını yakalayıp formasını alması gerek.

Orta sahada Gökhan Alsan'ın ben ne oynadığını çözemedim. Ne tam bir ön libero, ne de tam bir forvet arkası gibi oynayabildi. Buradaki sıkıntı birbirine yakın özellikteki üç oyuncunun aynı anda sahada olmasından kaynaklanmış olabilir. Oğuz ise hem gollerde yapmış olduğu katkı, hem istekli oyunuyla biraz toparlamış göründü. Ancak Ferhat hala beklediğimiz oyununa kavuşmuş değil. Bu nedenle be Ferhat yerine Samed Hakan'ı daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

Sağ kanatta Enes gerçekten iyi bir oyun çıkardı. Eğer hızıyla zekasını birleştirip, mücadelesini devam ettirirse bu takım için gerçekten faydalı olabilir ki; o da bu akşamın iyilerindendi zaten. Ancak Guido gol atmasına rağmen aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Maalesef fazla kiloları mevkisinin gerekliliklerini yapmasını engelliyor. Çok farklı umutlarla transfer edilmiş olmasına rağmen, henüz o seviyeyi yakalamış değil.

Forvette ise Atabey hırslı oyunuyla göze çarptı. Daha önce Atabey transferinin en çok Bahattin'e yaradığını söylemiştim. Bu transferden sonra Bahattin'in performansı olumlu yönde ilerlemişti. Şimdi de Atabey kendini ileriye taşımaya çalışıyor. Manisa FK maçında attığı iki golden sonra güveni geri geldi. Ancak bildiğimiz ve izletmeye alıştığımız Atabey bu değil. Kendi zirvesini yakalayıp, daha faydalı olması gerek.

Kırklarelispor özellikle orta sahada iyi mücadele eden bir ekip. Ancak peşpeşe 2 gol bulmamız dengelerini çabuk bozdu. Farklı bir şablonla çıktığımız oyunda ise takımımız her mevkide azami mücadeleyi gösterdi. Ancak bu yeterli mi? Elbette değil. Bir an önce hem saha içi, hem de saha dışı sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Devre arasına kadar bir şekilde Manisa FK ile puan farkını çok açmayıp, devre arasında yapılacak takviyelerle daha güçlü bir takım oluşturmak zorundayız.

Bu arada; Yalnız Değilsin Efsane Başkan İsmail Uyanık !..