Erhan Usta, İYİ Parti'ye mi geçiyor?

Erhan Usta, İYİ Parti'ye mi geçiyor?

2018'e kadar MHP'nin TBMM Grup Başkanvekilliği görevini yürütürken AKP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle partisinden ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın İYİ Parti'ye geçme kararı aldığı iddia edildi.

Yeniçağ'da yer alan habere göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteğiyle partiden ihraç edilen Bağımsız Samsun MilletvekiliErhan Usta'nın İYİ Parti'ye katılacağı belirtildi.

Erhan Usta'nın daha önce Ali Babacan'ın DEVA Partisi'ne katılacağı öne sürülmüştü.İYİ Parti'ye yakın Günboyu gazetesinin haberine göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla yarın Ankara Günay Düğün Salonu'nda İYİ Parti'ye katılım töreni gerçekleştirilecek. Erhan Usta'nın bu katılım töreninde yer alması bekleniyor.

Erhan Usta, 2018'deTBMM'de "Bütçede lüzumsuz harcamalar var ise gözden geçirilmelidir" deyince Bahçeli tarafından MHP Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştı.

Usta, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili AKP ile MHP arasındaki 'ittifak' görüşmeleri için "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil” dedikten sonra ise MHP'den ihraç edilmişti.