Nice Yıllara Samsunspor

Nice Yıllara Samsunspor

Samsunspor'un kuruluşunun 55. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Bugün,Samsunspor'un kuruluşunun 55. yıldönümü. Kuruluş, kulüp ve taraftarlar tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Samsunspor'un resmî kuruluş tarihi 30 Haziran 1965'tir. Bu nedenle bugün kuruluşun 55. yılı ve bu önemli gün kulüp ve taraftarlar tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu arada, 1965 yılı Türkiye'deki pek çok şehir takımının da kuruluş yılıdır. Çünkü 1959'da başlayan ve yalnızca İstanbul-Ankara-İzmir takımlarının bulunduğu profesyonel liglere Federasyon Başkanı Orhan Şeref Apak döneminde şehir takımlarının da katılması teşvik edilmiş. Bu nedenle hemen her ilde amatör kulüpler birleşerek o şehrin takımını oluşturmuştur. Profesyonel Samsunspor da Samsunspor, Akınspor, 19 Mayısspor, Samsun Galatasaray ve Fener Gençlik takımlarının birleşmesi sonucunda 1965'in Haziran ayında kurulmuş ve milli renklerimiz olan kırmızı ve beyazı seçmiştir.

20 Ocak 1989'daki feci kazadan sonra üçüncü renk olarak siyah eklenmiştir. Renklerimiz, milli renkler olduğu gibi amblemimiz de çok özeldir. Samsunspor’un amblemi şehirle özdeşleşen meşhur at üzerindeki Atatürk Heykeli’dir. Bu anlamda Samsunspor formasında Atatürk’ü bulunduran tek profesyonel futbol takımı olma onurunu yaşamaktadır.