Samsun'da 30 - 31 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı?

Samsun'da 30 - 31 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı?

 Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu uygulanıp uygulanmayacağının Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yeni alınacak kararlar çerçevesinde şekillendi. Peki, 30 31 Mayıs hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Peki Samsun'da Bayramdan sonra sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte, detaylar...

Ramazan Bayramı'nda uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından, yaklaşan hafta sonu ile beraber, 'bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?' sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı.

Korona virüsünde salgının seyrine göre atılacak olan normalleşme adımlarında, bayram sonrasında günlük vaka sayısının 500’e düşmesi bekleniyor. Vaka sayısındaki duruma göre haziranda yeni kararlar yeniden ele alındı. Peki, hafta sonusokağa çıkma yasağı var mı? 30 31 Mayıs sokağa çıkma yasağı olacak mı, hangi illerde olacak?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleşti. Yapılan toplantı sonrası alınan yeni kararlar belli oldu.

Bu kapsamda sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de netleşti.

Sokağa çıkma kısıtlaması hafta sonları bazı illerde devam edecek. Detaylar bir süre sonra belli olacak.

Yani, hafta sonu hangi illerde sokağa çıkma yasağının devam edeceği kısa süre içerisinde açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Salgın sebebiyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bizi gönlümüzce bayram yapmaktan mahrum bırakmış olsa da kalbimizdeki sevgiyi koruduk hatta güçlendirdik.

20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubu çarşamba ve cuma günleri 14 ve 20 arasında çıkmaya tabi olmayacak.

"Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz''

65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek