Sağlam'dan TFF'ye Açık Mektup

Sağlam'dan TFF'ye Açık Mektup

Samsunspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, 2 ve 3. Lig'in belirsizliğini halen gidermeyen TFF'ye açık bir mektup yazdı.

Türkiye Futbol Federasyonu bugün yaptığı toplantı sonrasında Süper Lig ve TFF 1.Lig ile ilgili yol haritasını açıkladı.

Ancak 2 ve 3. Ligler ile BAL konusunda hiç bir açıklama yapmadı. Daha önce açıklanan 18 temmuz tarihinin öne çekilmesini beklerken TFF'nin bu ligleri adeta yok sayması ve hiçbir açıklama yapmaması tepkilere neden oldu. Bu duruma tepki gösterenlerden birisi deSamsunspor teknik direktörüErtuğrul Sağlam oldu. Resmi sosyal medya hesabından bir mektup yayınlayan Sağlam TFF'ye çağrıda bulundu. Sağlam şu sözleri dile getirdi:

"İçinde bulunduğumuz süreçte futbol dünyasının yeni normale en kısa sürede uyum sağlaması hepimiz için son derece önemlidir. Bu bağlamda Futbol Federasyonumuzun bugün gerçekleştirilen toplantı sonrası Süper Lig ve TFF 1.Lig'ler konusunda takvimi netleştirmesini, söz konusu ligler için çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Bununla beraber TFF 2. ve 3. Liglerin devamı konusunda belirsizliğin sürmesi soru işaretlerine yol açmaktadır. Öyle ki; daha önce açıklandığı şekliyle ligin geri kalan bölümü için maçların 18 Temmuz'da başlaması sağlık tedbirlerinden bağımsız olarak takvim açısından da pek çok sorunu beraberinde getirmektedir. Açıklanan takvime göre 22 Ağustos'ta sona erecek olan TFF 2.Lig'in Play Off maçları 5 Eylül'de noktalanacaktır. Bu durum özellikle TFF 1. Lig'e yükselecek takımların önümüzdeki sezon için transfer ve kamp planlamasını oldukça zora sokmaktadır. TFF'nin bu şartlarda gelişmeleri yeniden gözden geçirip TFF 2 ve 3. liglerin maç takvimini netliğe kavuşturması kulüpler ve futbolcular için hayati önem taşımaktadır.

Saygılarımla

Ertuğrul Sağlam"