Haber Yorum / Almanya Futbola Işık Verdi

Haber Yorum / Almanya Futbola Işık Verdi

Almanya'da futbol sezonunun başlaması Samsunspor'un da aralarında bulunduğu pek çok kulübün, liglerin devam etmesi isteğinin ispatı anlamına geldiği düşünülebilir.

Almanya'da, Bundesliga 1 ve 2. lig maçları bu hafta sonu oynanmaya başlandı. Dünyanın 5 büyük ligi arasında yer alan Alman Ligi'nin erken başlama kararı sonrası bu işin nasıl yapılabileceği, futbol dünyası tarafından da büyük bir merakla bekleniyordu.

Elbette buna Türkiye Ligleri de dahildi. Türkiye Futbol Federasyonu Süper Lig ve Birinci Lig'in Haziran ayında başlayacağını açıkladı. Ancak Samsunspor'un da bulunduğu 2. Lig ile alt liglerin temmuzun 18'ine atılması Samsunsporlu taraftarlar arasında bir karamsarlığa sebep olmuş ve "Acaba ligleri iptal mi edecekler?" endişesi ortaya çıkmıştı. Gerçi Türkiye Futbol Federasyonu BaşkanıNihat Özdemir, "kesinlikle ligleri oynatmak kararı içerisinde olduklarını" açıkladı ancak yine de bütün dünyanın gözü bu hafta sonu Almanya'da başlayan futbol müsabakalarındaydı. Almanya, dünya futboluna bir umut verdi denilebilir. Hatta ligleri ilk başlatarak bizzat bunu da amaçladıklarını zaten söyleyebilirdik. Bu şartlarda futbol oynanabilir mi sorusuna haftanın maçlarında, evet cevabını almış olduk. Şayet gerekli tedbirler alınırsa oynanacağını, üstelik futbol anlamında baktığımızda da gayet iyi maçlar olduğunu gördük. Hem gollerin atıldığı hem de mücadelenin üst düzey olduğu pek çok müsabakayı seyrettik. Yani oyuncular hazırlardı; tempolu bir futbol vardı. O anlamda da iyiydi. Yani tabiri caizse, Almanya yenilirse bütün dünya futbolu yenik sayılacaktı. Ama dünya futbolu olarak Almanya yenilmedi diye görebiliriz. Böylece dünya futbolseverlerinin emsal teşkil edeceğini düşündükleri Bundesliga maçlarına hem ilgi fazlaydı hem de diğer ülkelerde de liglerin devamının olabileceğini görmüş olduk.

BöyleceSamsunsporlu taraftarlar için de Bundesliga sınavı hayli umut verici oldu denilebili