Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım Sports TV'ye Konuk Oldu

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım Sports TV'ye Konuk Oldu

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım Sports TV'deki Spor 360 programına konuk oldu.

Samsunspor BaşkanıYüksel Yıldırım Sports TV'deki Spor 360 programına konuk oldu. Yıldırım genel hatlarıyla şunları söyledi: Ben altyapıya çok önem veriyorum. Samsunspor geçmişte altyapısından çok sayıda futbolcu çıkarmıştı. Celiller, Serkanlar... Dışarıdan aldıklarımız vardı. Ali Akdeniz, Ertuğrul, İlhan, Tümer. Bunlar önemli şeylerdi fakat bunun devamını sağlayamadık. Biz Yılport olarak dünyanın pek çok ülkesinde liman işletmelerine sahibiz. Portekiz'de limanlarımız var ve burada futbol kulüplerinin başkanları ile tanıştım, görüştüm. Tabii şu an yabancı oyuncu alamıyoruz bulunduğumuz ligden dolayı ama ilerleyen süreçte bunları aşacağız. Altyapıya çok önem verdiğimizi yine söylemem gerekiyor. Mesela Belçika'nın Genk takımıyla sözleşme imzaladık, altyapının başına Türkiye Futbol Federasyonu'ndan, hocaların hocası diyebileceğimiz Yücel Uyar'ı getirdik. Şu an altyapı tesisleri konusunda adımlar atıyoruz. Samsun'da Batıpark denilen alanda, 4 tane futbol sahası, 2 de yarım saha diyebileceğimiz büyük saha oluşturuyoruz. İki katlı, yaklaşık 2000 metrekare bir tesis yapıyoruz. Altyapının çocuklarına hem kalabilecekleri yerler hem de Türkiye'nin dört bir tarafındaki genç, beğendiğimiz çocuklarlar transfer edip Samsunspor'un altyapısına getireceğiz. Onlar orada hem eğitim alacaklar hem kalacaklar, gerekirse ailesini bile Samsun'a getirip, ailesine iş temin ederek, çocuğu bir nevi devşirerek Samsunlu yapmak amacı taşıyoruz. Spor Bakanı daha geçenlerde benzer şeyleri söyledi, kulüplerin altyapıya önem vermesi gerektiğini söyledi. Biz şimdi alt yapının temellerini attık, o sahalar yapılıyor. Bugün kulüpler para bulup futbolcularına primini, maç başlarını vermekte zorlanıyor ama biz 25 milyon lirayı sadece altyapıya harcıyoruz ve bu iş tıkır tıkır gidiyor. Pandemi olmasına rağmen inşaatımız devam ediyor.

Ertuğrul hocamla konuştuk, mademSüper Lig takımı olacağız, antrenman sahaımıza uzun yıllardır herhangi bir şey yapılmamış, şimdi iki sahanın dönüşümlü olarak yenilendiğini söylemem lazım. Kendi tesislerimizde de çalışmalara devam ediyoruz. Yani sadece futbolun görünen tarafıyla değil altyapı ile ilgili de çok ciddi çalışmalarımız var. ZatenSamsunspor 19 Mayıs Stadyumu şahane bir hibrit çim oldu. Türkiye'nin sayılı sahalarından biri oldu. 33.000 kişilik bir stadyum. İyi de bir kadro kurduğumuzda benSamsunspor taraftarına inanıyorum. Zaten şu anda bu ligde bile biz 20-25 bin kişiye oynuyorduk. Samsun bir futbol şehri.

İki aydır Samsunspor'u biz artık şampiyon olarak gördüğümüz için transfer çalışmaları yapıyoruz. Yıldırım Grup olarak 51 ülkedeyiz. Böyle olduğu için bizim çok iyi bir üst düzey, cumhurbaşkanları, başbakanlar yani iş adamları ilişkimiz var. Onun için o ülkelerdeki futbol takımları ile ilişkilerimizi geliştireceğiz. Ondan sonra benim sırf yakın dostum olan arkadaşlarım futbol takımı sahipleri. Bunların bir tanesi mesela işte Atletico Madrid'in yüzde 30'unun sahibi. Portekiz'de kulüp sahibi dostlarım var. Porto'nun başkanı ile görüşürüz. Bu yakın zamanda Sporting Lizbon ve Benfica'nın başkanlarıyla filan beni tanıştıracaklar ve onlarla işbirliği içine girecektik. Ama pandemi araya girdi.

İşte bu gibi kulüplerle de biz ilişkileri kurunca, benim hedefim Samsunspor'un hemen hemen her ülkede böyle futbola önem veren ülkelerde, kardeş takım olacağız. Çünkü biz Kolombiya'da da varız. Brezilya'da onlarca, milyarder arkadaşlarım var. Avrupa'nın birçok yerinde var, yani bizim Norveç'te liman yatırımımız var, İsveç'te var, Danimarkalı bir sürü denizcilikte arkadaşlarım var zaten. Fransa'nın en büyük Türk yatırımcısıyım. Bunlarla olan ilişkiler daha artacak. Samsunspor önce bu ilişkilerini yaratacak ondan sonra bunu fırsata çevirecek, alt yapısı ile hem bir yandan Samsun'dan futbolcu üretiyoruz bir yandan da yurtdışından böyle artık seçenekler... Çok önemli çünkü biz gidip de menajerlerin eline düşmeyiz.
Hepsini planladık. Biz kulübe geldik. Ben hele de İsmail Uyanık ile ortaklıktan ayrıldıktan sonra kasım ayı itibariyle ben kulüpte bakış açısını değiştirdim. İletişim olarak kulübü baştan aşağı yeniliyorum. Yani işleyiş şekli ile, davranış şekli ile şehirle olan ilişkileri, Türkiye ile olan ilişkileri, şimdi yurt dışına...

Samsun şehir takımı ama Türkiye değil artık ben onu dünyad tanıtmak için başına Yılport koydum. Yılport dünyanın 13. büyük liman operatörü ve 22 tane limanımız var. Google'da dediğinizde orada bile Samsunspor çıkıyor.

Bizim bütçe disiplinimiz var ve biz onu mesela harfi harfine tutturmaya çalışıyoruz. Yoksa ben aşırı derecede, daha fazla para harcarım. Ama bunun parayla olmayacağını biliyoruz. Bizce taşıma su ile değirmen dönmez. Onun için biz altyapısından futbolcu yetiştiren bir kurum olmak istiyoruz yani ileride zaten Ertuğrul hocam da bu sözü verdi, dedi ki, ben Süper Lig'de, takımında 5-6 tane altyapıdan çıkan çocuklarla oynamak istiyorum. Öz kaynaktan yetişen... Tabii bir günde Roma'yı kurmadılar. Hep diyorum, bu zaman alacak. Biz de bunun için 5 yıllık süre koyduk O 5 yıllık süre içerisinde tüm bu hedefleri, inşallah bir sağlık açısından bir şey olmazsa tutturacağız. Allah izin verirse, ben bu 5 yıl içinde önce, bizim şampiyonluğumuz bu sene tescil edilirse, seneye de biz direkt Süper Lig'e çıkacak bir kadronun peşindeyiz. Süper Lig'e çıkmak istiyoruz ve çıktığımızda da biz artık asansörlükten kurtulmuş bir Samsunspor'u yaratmak, ayakları üstünde duran, ekonomisi güçlü, ilişkileri güçlü, başkanı ve yönetimi güçlü, her şeyle güçlü bir Samsunspor olduğunda biz inanıyoruz ki başarı kaçınılmaz olacak. Ertuğrul Hocam'a güveniyorum, ben kendime güveniyorum. Arkamda büyük bir şehir var, futbolseverler var. Taraftarımız var. 33 bin kişiyi, orada stada çekeceğiz. Samsunspor onları coşturacak, onlar da Samsunspor'u coşturacak bir yapıda olmak istiyoruz. Bu benim temel görevim.

Ondan sonra Süper Lig'de Bursaspor'dan sonra şampiyon olan 6. takımı olup, inşallah şampiyon olmak istiyoruz ve Avrupa'ya Şampiyonlar Ligi'ne gidip Samsun'a, Avrupa'nın sayılı takımlarını getirmek veya UEFA Avrupa Ligi'nde oynayarak... İşte bunlar benim hayalim, hayal kurdum ve bunları planlayarak yaptım. Ben Samsun'dan çıkmış bir işadamı olarak sıfırdan, bugün Türkiye'nin zirvesinde bir yere geldim. Samsunspor'da da böyle yapacağıma inanıyorum. Çok iddialı konuşuyorum ama ben Allah izin verirse bunu göstereceğim çünkü kolay kolay ben böyle çok iddialı konuşmam. Fakat ben Samsun'u gördükten sonra iddialı konuşmaya başladım. Oradaki o yapıyı, o heyecanı, oradaki o enerjiyi gördüm. Benim yapmam gereken o enerjiyi zirveye çıkarmak. Biz bunu Türkiye'ye göstereceğiz. Zaten sayın başkanım Nihat Özdemir ile geçen sene yaptığım toplantıda dedi ki, Yüksel Bey sizi tüm başkanlara örnek gösterdim. Samsunspor gibi yapın kardeşim, şirketleşin dedim.

Türkiye'de buna ihtiyaç var, bunun değişmesi lazım. Biz de bu değişimin öncülerinden biri olduğumuz için kendimi şanslı görüyorum. Açık ve net söylüyorum transfer konusunda aylardır çalışıyoruz. Aslında iyi bir takımız var. Biz bugün hiç transfer yapmasak, inanıyoruz 1. Lig'de ilk 10'da bir takım oluruz. Ama Süper Lig'de de başarı için bir takım kurmak zorundayız.