Neslihan Hancıoğlu'ndan iktidara sert tepki

Neslihan Hancıoğlu'ndan iktidara sert tepki

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Bafra'da çiftçi ile bir araya geldi. Milletvekili iktidarın tarım politikasını sert açıklamalarda bulundu.

İktidarın yanlış tarım ve ekonomi politikaları yüzünden, Türk çiftçisinin faiz ve borç batağına sürüklendiğini belirten CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu "çiftçimiz, haramilerle hesaplaşmadıkça gün yüzü görmeyecek" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, kışlık yaş sebze hasadının sürdüğü Bafra Ovası’ndaki tarlalarda incelemelerde bulundu ve üreticilerin sorunlarını dinledi. Bu hasat sezonunda özellikle beyaz lahana üretimi yapan çiftçilerin maliyet ve pazarlama sorunu yaşadıklarını ifade eden Hancıoğlu, bu konuda çiftçiyi rahatlatacak, vatandaşın da bu ürüne uygun fiyattan erişebilmesini sağlayacak destek politikasının ilgili bakanlıkça bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Beyaz lahananın, genetik özellikleri dolayısıyla Türkiye'nin en doğal tarım ürünleri arasında yer aldığını, güçlü antioksidan özelliği sayesinde kış hastalıklarından kanserle mücadeleye kadar birçok faydası bulunduğunu vurgulayan Hancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üreticinin, kilosunu 25-30 kuruşa tarlasından hale gönderdiği beyaz lahana, market reyonlarında, pazar tezgahlarında 2,50 liradan tüketiciyle buluşuyor. Böyle bir sistemde ne üreticimiz emeğinin karşılığını alabiliyor ne de vatandaşlarımız sağlıklı ürüne uygun fiyattan ulaşabiliyor. Beyaz lahanamız da diğer tarım ürünlerimiz de yüksek girdi maliyetine kurban edilmesin. 'Lahana tarlada çürümesin, halkımız sağlıklı ürüne uygun fiyattan erişsin' diyen Bafralı çiftçimiz üretecek ki Türkiye'nin karnı doysun!"

ÇİFTÇİ, HARAMİLERLE HESAPLAŞMAK ZORUNDA!

İktidarın yanlış tarım ve ekonomi politikaları yüzünden Türk çiftçisinin yıllardır emeğinin karşılığını hakkıyla alamadığını ve bu nedenle de artık faiz ve borç batağına saplandığını belirten Hancıoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Tarımda, girdi maliyetleri sürekli yükseliyor. Geliri, günden güne azalan çiftçilerimiz ağır bir borç ve faiz yükü altında eziliyor. Traktör alıyor, makine alıyor, gübre alıyor fakat bunların hepsini artık borçlanarak yapabiliyor. Çiftçinin bankası, çiftçiye sırtını dönmüş, bütün kaynaklarını bir avuç yandaş müteahhide hizmet ediyor. Tarım Kredi Kooperatifleri siyasi baskıların kurbanı olmuş, çiftçinin kooperatifi olmaktan çıkmış. Artık çiftçilerimizin bu acı gerçekle yüzleşmesi zorunludur. Haramiler, çiftçimizin tarlasındaki ürününe çöreklenmiş, pazar tezgahları ateş pahası olmuş, herkes dert yanıyor ama kimse sebebini sorgulamıyor! Bu durumun sebebi, çiftçi düşmanı politikalardır. Faili, bu politikaların mimarı ve uygulayıcısı olan siyasi otoritedir. bu işin rantını yiyen haramilerdir. Çiftçimiz, bu haramilerle hesaplaşmadıkça gün yüzü görmeyecek."