Nurcan BİLİK

"Bugün ne yemek yapsam?"

Nurcan BİLİK


Biz kadınların hayatında önemli bir yer teşkil eden bu soru ister çalışan ister ev hanımı olsun bütün kadınları strese sokarak gerer. 
Erkekler bu dertten pek anlamaz. Onlar bizim yemek yapmaktan kaçtığımızı yada üşendiğimizi düşünür. Oysa şu cümleyi bütün kadınlar adına kursam herhalde hiçbir hemcinsim itiraz etmez: `Bizim sıkıldığımız yemek yapmak değil, her gün yemek çeşidi bulmak`
Eskiden `Saatli Maarif Takvimi`nin yemek listesini takip eden annelerimizin bu halini evlendikten sonra anlayabildim. Ama günümüzde saatli maarif takvimi de fayda getirmiyor. Çünkü bugünün şartlarında ister ev hanımı ister çalışan bir kadın olsun her gün bir hamur işi bir tatlı tavsiye edilen o listeleri tatbik edemez. 
Nasıl oluyorsa zamanın eskisinden daha hızlı aktığı günümüzde artık hiç bir şey için yeterince vakit yok. Bu nedenle günümüzün altın kelimesi pratiklik. Bunu her alanda kullandığımız gibi yemek denildiğinde de en çok aklımıza gelen çözüm oluyor. ‘Şöyle pratik bir şeyler hazırlayayım. Bu öğünü pratik bir şeylerle geçireyim. Bugün vaktim olmadı akşama pratik ne yapabilirim?’ cümlelerinin sonu gelmiyor. 
İşte tam da bu noktada youtube her şeyden fazla imdadımıza yetişiyor. Bilik Ailesi Youtube kanalında yayınladığımız yemek tarifi videolarında en çok önem verdiğimiz konunun pratik tarifler olması da buradan kaynaklanıyor. 
İşte yine imdadınıza yetişecek çok kolay ve pratik bir tarif:   Sebzeli tavuk haşlama. Yanına pilav, salata veya yoğurt ile masanızı donatabileceğiniz harika bir tarif. Üstelik tavuk haşlamanın tüm pratikliğine karşın bir ana yemek olarak kabul görmesi neredeyse kanunlaşmıştır. 
  Malzemeler: 1 adet parçalara bölünmüş bütün tavuk 3 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 tane kapya biber, tuz, pulbiber, sıcak su. Daha da az uğraşmak veya yemeğinizi biraz daha çeşitlendirmek istiyorsanız 1 adet 500 gramlık hazır garnitür de kullanabilirsiniz. 
İşte tarifimizin yapılışı: