Sercan Bayram

ÇOK ÖNEMLİ GALİBİYET

Sercan Bayram

Yazıma başlarken ilk değinmek istediğim konu 'yayın' meselesi. Geçen hafta kendi sahamızda oynadığımız TİY maçı sırasında yaşanan teknik sorunlar, birçok taraftarımızın 'haklı olarak' eleştirisine neden olmuştu. Ancak bu hafta yapılan yayının daha stabil ve kaliteli olduğuna şahit olmak herkesi mutlu etti. Ayrıca, kulübün geçen haftaki yayında sorun yaşayan taraftarlara Afjet Afyonspor maçı için ücretsiz şifre vermesi de gerçekten takdir edilecek bir hareket.

 

Maça gelecek olursak, ilk başta her şeyi bir kenara bırakıp alınan galibiyete sevinmek gerekiyor. Bunun nedeni takımın oynadığı mükemmel oyun ve çok gollü alabildiğimiz bir galibiyet değil elbette. Ancak Manisa FK ile oynayacağımız liderlik maçı öncesi, Afyon deplasmanından üç puanla dönmek hayati bir önem arz ediyordu. Hani '1-0 olsun, bizim olsun' diyeceğimiz maçlardan bir tanesiydi, öyle de oldu çok şükür. Ancak maçın öncesinde Manisa FK'nın Sarıyer'i mağlup edip, maç fazlasıyla da olsa puan farkını beşe çıkarması stres dolu bir akşam yaşayacağımızın habercisiydi.

 

Samsunsporumuz'u değerlendirmeye kaleci Nurullah Arslan'dan başlamak istiyorum. İrfan hocanın sezona onunla başlamasının bazı nedenleri olduğunu yavaş yavaş görmeye başladık. Ancak henüz daha çok erken bazı şeyler için. Yine de özellikle yan toplardaki başarısı ve cesareti takdire şayan. Cepheden gelen toplara da gayet doğru müdahele ediyor. Ayaklarını da oldukça iyi kullanması, boyu ve fiziksel yeterliliği gerçekten onun için büyük avantaj oluşturuyor. İnşallah kazanacağı tecrübeyle yıllarca kalemizi koruyacak bir eldiven olacaktır.

 

Bunun dışında takım olarak iyi değildik diyebilirim. Bütün mevkilerde zaman zaman sorunlarla karşılaştık. Hatta oyunun bazı bölümlerinde maalesef Afjet Afyonspor'un oyun üstünlüğünü eline aldığını gördük. Defansta Aytaç'ın yerine kadroya giren Erkam, o bölgedeki ağırlığı ortadan kaldırdı ama hala daha yeni olan geri dörtlümüzde yer yer sıkıntılar yaşanıyor. Sağ bekte ise önümüzdeki haftalarda Caner'in yerine Enes değerlendirilebilir.

 

Orta sahada özellikle kanatlarımız oyunun içine giremiyor. Guido'nun yerine kadroya giren Ramazan çizgi hattına olumlu yönde bir enerji getirse de, istenileni henüz verebilmiş değil. Samet Asatekin ise takımın yine en gamsız oyuncusu görünümündeydi. Geçen sezondan itibaren bu durum böyle. Sanki oynamak istemiyormuş gibi bir vaziyeti var. Göbekte ise Ferhat ve özellikle Gökhan kalitelerinin çok gerisinde bir performans gösterdiler. Zaten orta sahanın boşluğa düşmesi nedeniyle ilerleyen dakikalarda hocadan Oğuz hamlesi geldi. Kubilay da maalesef bekleneni veremeyen futbolcularımızdandı. Bazı organizasyonlarda son pası verse ya da verebilse, belki de daha fazla gol pozisyonu bulabilirdik.

 

Forvet olarak daha önce de dediğim gibi, Atabey'in gelmesi en çok Bahattin'e yaradı. Her hafta biraz daha üstüne koyuyor ve mücadeleden kaçmıyor. Ödül olarak golünü de atıyor. Biraz daha zihnini oyuna verebilirse çok daha iyi olacaktır. Ama yine de Atabey'in kendini bir an önce toplaması gerekiyor. Bu lig amiyane tabirle bir bataklık ve herkese ihtiyacımız var. İlerleyen haftalarda Atabey'in de formayı alacağı zamanlar olacaktır.

 

Son olarak, Manisa FK maçı için bir şeyler söylemek istiyorum. Her ne kadar lider olsalar da, her ne kadar beşte beş yapmış olsalar da gelecekleri yer Samsun. Bizim kimseye benzemediğimizi ve çok büyük bir camia olduğumuzu göreceklerdir. Umarım 30 bine yakın taraftarın önünde kazanırız ve bir daha bırakmamak üzere liderliği alırız.