Mustafa BİLİK

Bu güne kadar neredeydin Orhan Gencebay

Mustafa BİLİK

Samsunspor bu güne değin bir çok maddi zorlukla mücadele ederek spor şehri Samsun’a yakışmayacak bir lig olan TFF 2. Lig’de mücadele ediyor.
Bu şehir için ruhunda bir aidiyet duygusu olan herkes o zorlu günleri içi kan ağlayarak yaşadı. Yüksel Yıldırım ve İsmail Uyanık yokken Samsunspor’a kayyım atanması gündemde değil miydi?
Ama bir söz vardır; “Acılar unutulmasa kadınlar bir çocuktan fazlasını doğuramazdı” diye. Demek ki biz o acı dolu günleri de çabuk unutmuşuz. Öyle ya zor günlerde belki kendisinden para isteneceğini düşünerek Samsunspor’a uzak duranlar bugün iyi gün dostu olarak karşımızda.
Ama dostun iyisi güzel günde değil zor günde belli olur. Şimdi Yüksel Yıldırım ile birlikte Samsun’da maç izlemeye gelme sözünü veren Orhan Gencebay’a kimse sormaz mı; ‘Bu güne kadar neredeydin?’ diye.
Kulüp maddi zorluklar içerisinde boğulurken para isterler diye mi korktun?

 

Bu kulüp bunca maddi zorluğa rağmen şehirde coşku oluşturmak adına her sezon başlangıcında bir sanatçı getirip taraftarı ile buluşturdu. Bir kere olsun Orhan Baba sahne alacak olsa idi sezon açılışında ne olurdu? Samsun yıkılmaz mıydı? Herkes stada koşmaz mıydı?
Sahne yoruyorsa playback yapardın baba Rexona reklamlarında harcadığın efor kadar harcasan yeterdi. Ne olurdu ücret almasan desteğini gösterseydin? İbrahim Tatlıses’i sevdiğimden yazıyor değilim ama Sezar’ın hakkı Sezar’a. Adam her fırsatta çiğköfte kebap derken Urfa’nın reklamını araya sıkıştırıyor. Oysa bizim Orhan babamız doğum olarak Samsunlu ama gönül olarak değil. Ben bir defa Orhan Gencebay’ın ağzından Samsun pidesi duymadım mesela.

 

Şu Samsun’da yaptırdığı bir okul var evet onu görmezden gelemem ama hepi topu o. Ne maddi ne manevi ortada başka bir şey yoktur.
Sadece Samsunspor değil konumuz Samsun’un hangi meselesinde kanayan parmağa müdahale etmiştir?
Şimdi Samsun’da maç izlemeye gelme sözü vermiş.
Baba Samsun’a geldiğin zaman pidede yemeyi unutma. Hiçbir pideci Samsun’da senden para almaz rahat ol.