2020'de EYT çıkacak mı? EYT bekleyenlere 'bütçe' açıklaması!

2020'de EYT çıkacak mı? EYT bekleyenlere 'bütçe' açıklaması!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için geçtiğimiz günlerde Finlandiya veya Almanya modeli gündeme gelmişti. Peki EYT son durum nedir? Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 bütçesiyle ilgili verdiği bilgiler esnasında EYT'lileri yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı.

EYT son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor.

TBMM'ye gelmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemede üç teklif öne çıkmıştı. Çalışmalar Finlandiya ve Almanya modeline yoğunlaşmıştı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ise EYT konusunda önemli bir açıklamada bulundu. Peki,EYT son durum nedir?

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe BaşkanıNaci Ağbal, 2020 bütçesi ile ilgili bilgi verdiği basın toplantısında gazetecilerin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sorularını da yanıtladı. Ağbal'a 2020 bütçesinde emeklilikte yaşa takılanlar için kaynak ayrılıp ayrılmadığı soruldu.


Ağbal, emeklilikte yaşa takılanlar için bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığına dair bir soru üzerine ise "2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi" dedi.

Hazine ve Maliye BakanıBerat Albayrak'ın kampta yaptığı sunumların ardından milletvekillerinden en çok gelen soru Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili oldu.

Albayrak, sorulara "EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok" diye yanıt verdi.

Albayrak'ın, sunumunda, "Seçimlerin yenilenmesi ve ekonomik saldırılar olmasaydı bugün ekonomideki veriler bizim istediğimiz noktada olacaktı. Ama çalışmalarımızı yaptık. En kısa sürede özellikle işsizlikte pozitif adımlar olacak" dediği öğrenildi.