Fındık fiyatları meclis gündeminde

Fındık fiyatları meclis gündeminde

Fındık fiyatlarındaki fındık üreticisinin mağdurluğunu Meclise Taşıyan Erhan Usta, Fındık Fiyatlarına ve Fındık üreticilerinin mağduriyetine önem gösterilmemesine tepki gösterdi.

Samsunlu Bağımsız MilletvekliErhan Usta, Fındık Üreticilerinin mağduriyetini vefındık fiyatlarına Mecliste gündeme gelmesini Meclise taşıyarak tepki gösterdi.

FINDIK FİYATLARI AÇIKLANMALI

Fındık fiyatlarının bir an önce açıklanması gerektiğini belirten Usta, "17 Ağustos 2017 tarihinde, dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık BakanıEşref Fakıbaba tarafından açıklanan TMO’nun fındık alım fiyatı 10 TL’dir. 26 Ekim 2018 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TMO’nun fındık alım fiyatı 14 TL olarak açıklanmıştır. Geçtiğimiz sene fındık fiyatının hem çok geç açıklanması hem de açıklanan 14 TL’lik fiyatın dolar kuru kaynaklı maliyet artışlarını telafi edecek ölçüde olmaması sebebiyle üreticimiz mağdur olmaktan kurtulamamıştır. Bu nedenle bir an önce 2019 yılı için, üreticimizi hem girdi maliyetleri açısından hem de bir tüketici olarak satın alma gücü açısından mağdur etmeyecek bir fiyat açıklanmalıdır" diyerek meclise sunum yaptı.

TMO FINDIK FİYATLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK

Usta, Bakan Pakdemirli'nin cevaplaması talebiyle şu soruları yöneltti: 1. 2019 yılındaTMO tarafından fındık alımı yapılacak mıdır? 2.Bu sene fiyat ne zaman açıklanacaktır? 3. Üreticiyi mağdur etmeyecek bir fiyat açıklanacak mıdır? Açıklayacağınız fiyatta artan üretim maliyetlerini dikkate alacak mısınız?"