23 Haziran İstanbul Secim sonuçları belli oldu

23 Haziran İstanbul Secim sonuçları belli oldu

23 Haziran İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Belediye Başkanlık Secim sonuçları açıklandı.

Anadolu Ajansı seçim yasağının kalkmasının ardından seçim sonuçlarını sistemine girmeye başladı. Sisteme girilen verilere göre,Ekrem İmamoğlu %99.16'sı açılan sandıklardan oyların %54.01'ini alırken, Binali Yıldırım ise 45.1'de kaldı. Ekrem İmamoğlu 4,687,184 oy alırken rakibiBinali Yıldırım 3,914,098 oyda kaldı. İlçelerde de oy oranları belli olmaya başladı.

BİNALİ YILDIRIM TEBRİK ETTİ

Tekrarlanan seçimin ardından AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ekranların karşısına geçerek rakibi Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti. Yıldırım, 'Bildiğiniz gibi YSK seçimin sonuçlarıyla ilgili yasağı kaldırmış bulunuyor. Şu an itibariyle seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum.' dedi.


EKREM İMAMOĞLU 'HAYIRLI OLSUN' DEDİ Seçimin ardından kameraların karşısına geçen resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sonuçların hayırlı olmasını dileyerek, 'Öncelikle bugünkü 23 Haziran’da yaptığımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabi ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye’nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kendi İstanbul’umuza bugünkü seçimin neticeleri hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı.