Amerika'dan Meksika'ya ek tarifeler uygulanacak

Amerika'dan Meksika'ya ek tarifeler uygulanacak

Donald Trump, yasa dışı göçmenlik sorunu halledilene kadar Meksika'ya kademeli olarak ek tarifelerin uygulanacağını dile getirdi.

Amerika  Başkanı  Donald Trump, yasa dışı göçle ilgili Meksika2yı ilgilendiren açıklamada bulundu.

EK TARİFELER UYGULAYACAK

Amerika Başkanı Trump, yasa dışı göçle ilgili yeterli desteği vermeyen Meksika'ya ABD'nin 10 Haziran'dan itibaren ek tarifeler uygulayacağını duyurdu.

EK TARİFELER KADEMELİ OLARAK ARTACAK

Beyaz Saray tarafından yayınlanan bildiride, Trump'ın Meksika hükümetinin uygulamalarından memnun olmazsa Meksika'ya uygulanacak yeni tarifelerin 1 Temmuz'da yüzde 10'a, 1 Ağustos'ta yüzde 15'e, 1 Eylül'de yüzde 20'ye, 1 Ekim'de ise yüzde 25'e çıkarılacağı belirtildi.

'SINIRDA ÇARPICI BİRŞEY YAPACAĞIZ ÇÜNKÜ İNSANLAR ÜLKEMİZE GELİYOR'

Trump, “Meksika hükümeti toplu olarak ABD'ye gelen göçmenlere ile ilgili yeterli mücadele ve işbirliği yapmıyor. ABD'nin ulusal güvenliği ve ekonomisi için acil olağanüstü bir tehdit oluşturuyor. Demokratlar bize destek vermiyor. Sınırda çok çarpıcı bir şey yapacağız çünkü insanlar ülkemize geliyor” diyerek sınırda önemli bir açıklama yapmayı planladığını söyledi.

Meksika'ya uygulanacak yeni tarifelerin, yasa dışı göçmenlik sorunu giderilinceye kadar kademeli olarak artacağını belirten Başkan Trump, Meksika hükümetini, El Salvador, Honduras ve Guatemala gibi ülkelerden sığınma talebinde bulunmak üzere akın akın ABD'ye gelenleri engellemek için yeterli çabayı göstermemekle suçladı.

Beyaz Saray, Trump'ın Meksika'ya yönelik ek tarifeleri uygulamak için Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasasını kullanacağını duyurdu.