'Sandık yolsuzluklarına göz yummamız düşünülemez'

'Sandık yolsuzluklarına göz yummamız düşünülemez'

MHP lideri Devlet Bahçeli, sandık yolsuzluklarına göz yumulmasının düşünülemeyeceğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplantıda yaptığı konuşmada, "Demokratik süreçleri şaibelerle boğmak, sahadaki emeği, milletimizin erdemli seçimini sandık başında tahrip etmek, altından kalkılamayacak sonuç ve sorunlara zincirleme şekilde yol açabilecektir."ifadelerini kullanırken  "Demokrasi kültürümüzün yozlaştırılmasına suskun kalmamız, delilli, ispatlı  sandık yolsuzluklarına göz yummamız kesinlikle düşünülemez." dedi.

KAZANAN CUMHUR İTTİFAKI

31 Mart seçimlerinin kazananının  Cumhur İttifakı olduğunu belirten  Bahçeli, "MHP safraları attı, kamburlardan kurtuldu. Çok şükür istikrarlı, irfanlı, iddialı ve inançlı yükselişine devam etti." ifadelerine yer verdi.

'MİLLETE HİZMET YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ'

Devlet Bahçeli, "Bizim fitnekoliklerle meşgul olacak vaktimiz yoktur. Siyasi düzenbazlarla, siyaset cambazlarıyla oyalanmaya, onların seviyelerine düşmeye halimiz ve hakkımız olmayacaktır. Önümüze bakacağız, işimize bakacağız,millete hizmet yolundan ayrılmayacağız." dedi.

"Cumhur İttifakı'nın akıbeti, Türkiye'nin kader çizgisi ile kesişmiştir." şeklinde konuşan MHP lideri Bahçeli, "Zilletle, illetle yolu birleşenler, Türkiye'nin karşısında birleşen şer ve şekavet cephesidir. Onların yolu karanlıktır, köhnedir, kötürümdür, direkt uçuruma çıkmaktadır." dedi.

Bahçeli, "Partimizin doğrudan oy almadığı pek çok seçim çevresi varken oy oranını yüzde 7,4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart'ta partilerin oy dağılımı en sağlıklı şekilde il genel meclisi seçimlerinde görülecektir, bu çerçevede partimizin aldığı oy oranı yüzde 18,81'dir." şeklinde konuştu.

"CHP'nin özellikle 11 büyükşehirde sonuç aldığı görülüyor. Bu aslında nevi şahsına münhasır Pirus zaferidir. Kazanınca kayıp, böyle bir şey." diyen Bahçeli,  "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına, hakkındaki suçlamalardan henüz aklanmamış ve hukuken temize çıkmamış bir şahıs seçilmiştir. Bize göre ilçe belediyelerindeki iradenin büyükşehir belediyesine yansımamış olması kafa karıştırıcı bir pürüz, demokratik bir zafiyettir. Bunun tamir ve telafisi şarttır."

'ORGANİZE SANDIK YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR'

MHP Genel Başkanı Bahçeli,  "Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır. Büyükçekmece ve Maltepe'de mızrak çuvala sığmamaktadır. Islak imzalı ve mühürlü sandık sayım döküm cetveli ve sandık sonuç tutanakları ile YSK'ya bildirilen oylar arasındaki fahiş farklar, İstanbul'da seçimi gölgelemiştir." dedi.

İSTANBUL'DA SEÇİMİN TEKRARININI ÇÖZÜM OLARAK İŞARET ETTİ

Bahçeli, "Sonuçlar toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayış içinde gelişirse  İstanbul'da seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilecektir." ifadelerini kullandı.